Den som skottat mest när han dör vinner!

Det råder någon sorts hysteri över att skotta tak härnere. Den hysterin kanske råder över hela landet, även uppåt, vad vet jag - men nu koncentrerar jag mig på att det är hysteri just här där jag bor.
Så. Jag tycker att det verkar rent utav jävligt onödigt att riskera att rasa ner med massorna för att själv gå upp på taket och skotta ner lite snö. Behövs det här verkligen är frågan jag ställer mig? Behövs det gå upp på taket, utan säkerhet och kunskap och riskera att kanske - jag säger kanske - riskera att göra dina barn föräldralösa? Ja, jag har inte något svar på den frågan, och efterlyser härmed ett expertutlåtande. Snälla hjälp mig och mina grannar att slippa denna hysteri. Hjälp mig att slippa detta ofrivilliga skottningsSM som sker med mina grannar.
Under min tid uppe i Härjedalen, alltså mina första 20 levnadsår, kan jag faktiskt inte minnas att det var tvunget att skottas snö på taket någon gång. Inte ens en tillstymmelse till hysteri vad jag kan komma ihåg. Och alla vet väl att vinter, det har man gott om i Härjedalen. Varje år till och med.

Men den som skottat mest när han dör vinner. Bara ni ger fan i min snö. För tydligen äger jag - om ni frågar min närmaste granne - den snö som ligger på min sida. Det är också hon som leder skottningsSM här på gatan, tätt följd av han i huset mittemot, och är riktigt petig på det där med snön. Hon knackade på våran dörr häromkvällen för att berätta att "vår" snö hade ramlat över på hennes sida och att vi gärna fick ta tillbaka den. Jo men Tjena, är alla besticken verkligen i lådan eller? 

Skotta lugnt............ 




Melodifestival vs film

Inte ett direkt svårt val.

Film.
och jag tror det blir Luftslottet!


I nödfall



Har ägnat lördagen åt städning. Det brukar bli så varje lördag. Jag får ta igen det jag inte hinner i veckorna. Idag har jag också varit extra duktig och rensat bland alla papper som blir liggande lite här och var.  Äntligen sitter allt där det ska, i varsina mappar eller pärmar. Det kommer väl inte hålla så länge, bara tills måndag ungefär när nästa omgång med post kommer - suck.
Rensat i sminkskåpet har jag också gjort som ni ser ovan. Vad mycket skit man samlar på sig. Några flaskor med bara lite kvar i, som kan vara bra att ha i nödfall liksom!?!  Vad är det egentligen att spara på.

För tredje kvällen i rad


Skulle ha sett Bröllopsfotografen nu egentligen. Men nej, för tredje kvällen i rad så har jag fortfarande inte gjort det. Det har strulat med streaming, datorer och sömn. Men den verkar ju bra iallfall, så långt har jag iallfall fått sett! 3 minuter ungefär. Så jäkla surt.



Nu är det offentligt också


http://vlt.se/nyheter/1.748134-vi-bloggar-for-dig

Gå in och läs om mig och 25 andra västeråsare idag. Inte något jättestort egentligen. Bara att jag kommer att blogga här också då och då. Har dock bestämt mig för att ha kvar den här bloggen ett tag till så nu blir det dubbelt upp.


Så här gick det

Nu har jag varit där. På Hypnosterapin. Och nä, jag blev inte helt borta så fort hon knäppte med fingrarna och sa precis som hon sa att jag skulle göra. Typ hoppa på ett ben och låta som en kyckling eller något.
Haha. Man kan ju lätt tro att det är så det är.
Faktum är att jag den här gången inte fick göra mer än att prata. Och nästa gång kommer hon väl börja med det som kallas hypnos. Ja, så det är bara att vänta och se då.
Jag tror inte riktigt på det, som ni kanske märker. Är det någon som har erfarenheter av liknande?

Nu ska jag ut i regnet och slasket och plaska. Igår snöade det och idag regnar det. Det är inte klokt någonstans.
Men tur att man får något att prata om iallfall.


Kommer jag att bli hypnotiserad?



Jag ser fram emot imorgon. Med spänning och förväntan. Och en stor dos skepsis. Jag ska på hypnosterapi för att se om det kan hjälpa mig att bli av med en del konstiga saker jag har för mig. Det är en lång historia som ligger bakom det här, och i framtiden kanske det kan hjälpa mig att berätta för hela världen. Att acceptera mig själv, så att även andra kan respektera. Men vi lämnar det för nu.
Vad själva hypnosterapin är, det får jag veta imorgon. Jag tror inte att jag kommer att bli helt borta och inte vara medveten om vad jag gör eller så. Det tror jag verkligen inte. Jag hoppas bara att det är bra. 500 kr för 1 timme, det vill jag gärna ha valuta för.


Rökare är mindre smarta och jag håller med.


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6676832.ab

Ja det var väl ingen nyhet tycker jag. Rökare är både osmarta och osmakliga. Jag har själv rökt, men kommer aldrig någonsin att börja igen. Tycker också att det är lite av en klassfråga. En rökare är sällan välutbildad eller boende i ett finare område tex. En rökare är oftast "trash". Såklart har jag inte någon statistik på det, men det är baserat på mina egna reflektioner. Och det är väl inte direkt en slump att det är så, med tanke på artikeln. Såhär var det inte förut, för några år sedan. Då rökte de flesta. I bilen, inomhus, i affären, ja överallt och det var det normalaste man kunde göra. Men nu - idag 2010 är det helt ute att röka. Och att röka anses som trash. Så vill inte jag framstå. Jag undrar om alla rökare tänker på det? Förmodligen inte.

Ny istid?



Det är verkligen galet mycket snö nu. Och det verkar inte som att snöandet tänker sluta heller. Det småsnöar lite hela tiden. Jag börjar nästan få en känsla av att Mayaindianerna har rätt. 2012 är året jorden kommer gå under. Vi kommer att drunkna under all snö och det blir en ny istid. Tänk om det är så?

Eter att vi skottat oss ut imorse så tog vi oss ut med bilen en sväng. Det var väldigt öde på vägarna. Alla är väl insnöade. Stannade iallafall till nere vid hamnen och tog bilden ovan. Det såg så himla fint ut.

Dagens notis



Går i avvecklartankar!


Foto: www.deviantart.com


Funderar och funderar.
Kanske ska jag lägga gnarpy åt sidan för att öppna upp för något nytt. Inom kort kommer jag iallafall att finnas till och blogga om lite mer vardagsbetraktelser runtomkring där jag bor, på en mer offentlig plats. Tänker att det kanske är bäst att koncentrera mig enbart där ett tag. Länk dit kommer jag att lägga ut här när det är dags. Så ni kommer inte att tappa bort mig helt. Så bra va. Men hur jag gör med den här bloggen återstår fortfarande att se.
Är detta slutet av Gnarpy?


Hur är det möjligt?



Helt olikt mig hade jag faktiskt inte en aning om att det var fettisdagen idag. Jag som älskar semlor. Vem gör inte det egentligen? Någon som vill ge sig till känna?
Den ska helst ätas med varm mjölk. Mmmmm. Men i kris, dvs i brist på mjölk och vid mer offentliga tillfällen kanske, så går den bra att ätas rätt upp och ner också.
Hur som helst, så känner jag just nu ett begär av att åka och köpa en semla. En fettisdag utan semla går ju inte. Jag är lite chockerad över mig själv just nu faktiskt. Men på ett bra sätt egentligen.


Inga brutna ben


Ja detta är då dagens outfit. Har varit i Borlänge och åkt skidor idag. Kallt var det, men kul som attan! Nu är jag rätt svag i benen måste jag säga. Dom känns mer som spagetti, än ben. Det var ju några år sedan jag åkte.
Inatt stannar vi i Falun hos min syster, som också har varit den behövda barnvakten idag. Vilken tur att jag har snälla och pålitliga syskon.


I 19 dagar



Nu har jag ändrat om designen igen. I 19 hela dagar fick den förra ligga. Jag som höll på så himla länge med den. Nu får vi se hur länge denna får vara.
Att hålla på att pyssla med designen är terapi för mitt hjärta och själ. Det låter kanske konstigt.

Nu var det dags

Idag har jag varit på IKEA och inhandlat gardintyg till storas rum. Sen har jag klippt, sytt och strykit. Och till sist så har jag ersatt de nuvarande gardinerna, med tomtar på, med dessa nyinköpta.
Ja det var väl det hela.

Och fråga mig inte varför jag har julgardiner hängandes i fönstrena i februari för.


Ser du något?


Vad tittar dom på? Bilden ovan är en gammal bild tagen av: MIG och redigerad av: MIG

Jag har tappat bort kameraladdaren och jag har inget extra batteri. Hur smart är det? Det innebär att jag nu inte kan ta några nya kort, vilket egentligen inte gör något eftersom att jag ändå inte har orken och lusten, samt att jag istället får tid att gå igenom lite gamla kort som behöver redigeras. Men laddaren finns nog någonstans härinne i huset. Väl gömd av en person med väldigt förvirrat sinne(mig själv) och kommer väl fram någon gång när latmasken har sprungit sin väg och orken finns till att leta ordentligt. Men just nu så skiter jag ju egentligen i den. Det är bara det att det skulle ju vara bra att ha kameran laddad utifall att!

Förkylningen är på väg bort iallfall. Imorse när jag vaknade var locket, eller bedövningen snarare, i vänsterörat borta. Tur vill jag säga. Jag höll, och ta mig bokstavligen nu, på att bli G A L E N. Jag lovar. Nu har jag bara en jäkla halsbränna att dras med. Men det kan jag ta!


!!!Rubriklös!!!

Vi kan väl konstatera att jag är en väldigt kass bloggare just nu va? Men till mitt försvar, så är det en del som händer runtomkring mig för tillfället som gör mig så himla matt.
Och just nu är jag verkligen så himla förkyld också. Jag tror faktiskt inte att jag har varit såhär förkyld på länge faktiskt. Och det har hållit på i en vecka nu. Konstant slemhosta och knappt någon röst. Inte så roligt. Idag började vänsterörat att "locka" igen också. Så nu låter allt som om att jag är under vatten hela tiden. Det är verkligen på gränsen till att jag får en känsla av att jag kanske håller på att bli galen, för jag får panik av det här.
Det händer som sagt en del nu. Mycket förändringar. Både bra och dåliga.
Men mer om det kommer senare när det blir lite mera aktuellt.


Snö snö snö



RSS 2.0