Fixat

Tack vare en gammal bekant så har mitt problem med menyn(läs här) äntligen löst sig. Hon är verkligen en klippa hon som hjälpte mig. Vi gick ett år på en webmasterutbildning tillsammans för ett antal år sedan. Det känns förvisso som igår, vi satt och knepade och knåpade med variabler, stringar och allt vad det nu heter. Men tydligen har jag tappat bort kodningen på vägen. Kul iallfall, att gamla vänner hittar hit.

Den här lördagen har jag sysslat med städning. Stoooorstädning. Och för en stund sedan blev vi barnfria och inväntar en kväll med besök, öl och pizza.  
Det är fruktansvärt tomt i huset nu. Och tyst. Jag börjar redan fundera på vad jag ska göra för att få tiden att gå.


Ny igen

Ändrat design igen. Om ni inte ser det så kanske ni måste uppdatera er sida. Jag tröttnar så himla fort på de jag har, och vill bara göra nya hela tiden.
Har dock ett problem med den här nya. Får nämligen inte menyn till höger att lägga sig längre upp. Har gått igenom varenda liten kodbit som kan vara fel(vill jag tro iallfall) utan att fatta vad det kan bero på. Så om någon kodnörd därute läser det här får du gärna ge en hjälpande hand. Och ni andra, får gärna hjälpa mig att hitta andra fel också. Ifall ni upptäcker något, får ni gärna vara vänliga att meddela. Mail eller lägg en kommentar.



Jaha, för övrigt så känner jag för första gången att jag på allvar inte bryr mig om vem som vinner Let´s dance i år.
Wihoo! Det känns inte som förr när jag tittar längre. Deras eviga skämtande i vareviga mening. Jag orkar inte alltså. Det känns mer som ett pajasprogram nuförtiden. Men om jag inte tittar på Let´s dance som alla andra 2 miljoner människor gör, vad ska jag som trött småbarnsmamma göra då när det äntligen efter en hård hård arbetsvecka är uppladdat för lite avslappnande "fredagsmys"? Ja-a, vad ska jag göra då när jag inte somnar i soffan strax innan kl 22:00 och inte ens hinner se vem som ÅKER UT Let´s Dance egentligen? Sitta här och blogga till strax före 24:00 kanske? Mycket bättre!


Inget nytt


Foto: Tobbe Redigering: Jag                                                             
f/1.8 1/125s Iso400
Ibland kan en misslyckad bild faktiskt bli bra på ett sätt. Jag gillar den här bilden av någon anledning. Färgerna är inte redigerade på något vis. Det är nog det jag gillar mest med bilden. Ser ni vad det är för något?


Jaha, en vecka sen jag uppdatearde. Fy vad skamligt. Men ibland swischar det bara förbi. Eller mer än ibland faktiskt. Veckan som gått har verkligen inte gått i fotografiets tecken iallafall, då kameran legat helt orörd. Inte likt mig alls. Men ibland är det bara så. Lågan slocknar, för att åter igen tändas. Jag behöver tändstickor.


Manipulering


Foto & bildredigering: Jag På bild: jag :)

En bild på mig själv, tagen av mig själv som jag har lekt lite med diverse photoshopreglage med. Har suttit så länge med den så det känns nästan som att jag "överarbetat" den. 
Det jag har gjort är, lagt på ögonfransar och ögonskugga i efterhand. Fixat extra skärpa på ögonen och slätat ut lite rynkor ;). Och såklart mixtrat med kurvor, dvs ljusa och mörka partier i bilden.
Eftersom jag aldrig nöjer mig någon gång så ljuger jag nog inte om jag suttit med bilden i 5 timmar sammanlagt. Alldeles för länge!

Jaha, idag ska vi ut och åka skidor. Men kameran får stanna hemma. Ska ta och göra mig iordning. Hörs senare kanske.

I kylan


Foto & bildbehandling: Jag
Canon Eos 400d 50mm 1:1,8 ISO100 F/6.7 1/125s

Foto & bildbehandling: Jag På bild: Tobbe
Canon Eos 400d 50mm 1:1,8 ISO100 F/6.7 1/125s


Tog med kameran och barnen ut idag. Trots kylan. Det var -23 grader imorse, men väl ute så kändes det inte så kallt faktiskt. Tyckte det var lite märkligt, för -23 brukar kännas. Men det visade sig när vi kom hem igen att tempen hade sjunkit till -13 grader bara, så det var ju inte så märkligt alls att jag inte frös fingrarna av mig när jag tog av mig vantarna för att fota egentligen.

Det går väl inte att fota så himla mycket när barnen är med egentligen. Inte så mycket som man vill och det blir inte riktigt som man har tänkt sig heller. Det finns ingen tid till att fokusera sig liksom. Men det är bara att göra det bästa av situationen och slå några flugor i en smäll på samma gång. Effektivitet you know!!

Flera bilder på människor från Svegresan



Foto: jag Bildbehandling: jag På bild: Oskar och "The guitar Hero"
Canon Eos  400d 50mm 1:1,8 II

Här ovanför ser ni en gammal gubbe vid namn Oskar(min mosters man) och vår alldeles egna nyårsgitarrist Micke.

Nova






Har redigerat lite bilder från Svegresan. Här ovanför ser ni mitt kusinbarn Nova. Sötis. Hon skrattar nästan jämnt. Det är min kusin Carro som är mamma. Henne ser ni också på bild.
Jag har fler redigerade bilder, men jag tar det i olika inlägg. Så det kommer mera, men inte idag!

Besök av Emilia


Canon Eos 400d, 50mm 1:1,8 II.
Foto: Jag Bildbehandling: Jag Modell: Emilia

Idag var vår granne Malin och lilla Emilia på besök. Eller lilla och lilla. Hon är två månader äldre än våran Leon. Snart två år med andra ord.
Visst är hon väl söt? Och tungan också? :) Haha, den gick inte att missa eller lura in på något av korten.

Hemma bra, borta bäst ?




Nu är jag hemma igen. Skönt! Men bara på så sätt att jag ska få sova i min egen säng igen. Så himla oskönt på så sätt att ha vetskap om att vardagen är på ingång igen väldigt väldigt snart. Och att jag åter igen är hundratusen mil (jooodå det är det visst!) bort från min familj.
Tack Camilla och Hinkas för att vi har fått stöka till hemma hos er den här veckan. Det gör vi gärna om ;)

En sak till som är bra med att vara hemma är att jag kan göra det jag vill allra mest. Redigera, fota, redigera, fota, redigera och fota. Hurra! Så bilden ovan har ni ju säkert sett förut i en oredigerad version. Men nu har den fått lite ljus och skärpa på sig. Lite bättre.




Vad händer?

Jag börjar det nya året med att frysa fast i kylan. 
Ja, ifall ni undrade alltså!

Annars så gör jag det vanliga. Äter godis, dricker kaffe och sitter på rumpan i soffan. Inga nyårslöften här med andra ord.


NYÅRSAFTON     2009
 

Oredigerade bilder från nyårsafton.

RSS 2.0