Sinnessjukt


Fy helvete vad varmt det är. Det är inte roligt. Inte någonstans faktiskt. Jag tycker faktiskt inte det. Nä 30 grader plus är på tok för mycket för att man ska orka leva en normal vardag. Så ja, jag klagar! Klag klag klag! Jag väntar med glädje på åskmolnen som är på ingång. Det ska bli så härligt att slippa den här enormt fuktiga och äckliga luften en stund. För att jag vill vara mig själv för en stund helt enkelt.

Vi har iallfall badat och varit på dragracing i helgen. Och viktigt är det ju med vatten sådana här dagar, och jag har lyckats ganska så bra med att fylla på behållaren. Jag är inte så bra på att dricka vatten annars. Men inget vatten gör att jag får ont i huvudet säger de visa, så det är ju bara att dricka.


Gårdagen i ett minikollage



Min midsommarafton var trevlig. Vi började med sillunch och fortsatte med grillning hos våra kära grannar. Och midsommarvädret var ju som väntat. Ostadigt! Men jag tyckte ändå att det var mer sol och uppehåll än regn så det var inget att klaga på egentligen. Lite lek och så på kvällen och barnen var jättesnälla. 
Och idag så har det varit lugnt. Tanken var grillning hemma hos oss med några vänner, men då fick deras son feber så det blev inställt. Så nu blir det film och chips med dip istället. Det har jag gått och längtat hela dagen efter :) Inte filmen. Chips och dip såklart.
Förresten. Appropå dip. Prövade en ny dip för någon helg sen. OLW:s bearnaise dip. Jag ger er ett råd. Köp den inte! Det var det äckligaste jag smakat, och jag som älskar både dip och bearnaise. Nä fy fan. Det var inte en bra kombination. Så som sagt. Do not try that!!!

Vill bara säga


Vilken husfru är du?


För alla er desperate housewifes fans! Kolla vilken utav dem i serien du är mest lik. Stämmer det överrens med vem du själv tror att du liknar? För min del så blev resultatet att jag liknar Susan mest. Det kan nog stämma och skulle jag välja en av dem som jag helst skulle vilja ha som vän så skulle jag definitivt välja henne. Fast själv tror jag att jag nog är en blandning mellan Lynette och Susan. Vem är du? Kolla här?

Godmorgon

Min dag började kl 6.00 med en kopp kaffe, som senare blev utspilld över hela tangentbordet. Väldigt orutinerat, jag vet! Men typiskt mig. Just det, har förvisso aldrig hänt tidigare, även om det har funnits tillfällen hundramiljoner gånger. Jag dricker ju mitt kaffe framför datorn varje dag minst två gånger åtminstonne. Så det har förvånat mig. Men nu har det alltså inträffat. En av de få saker jag kan tänka "det händer inte mig" om.  Lite ironiskt. Ja ja, det var ju ingen större skada skedd egentligen, men detta är som sagt typiskt mig och man kan räkna med att det händer någon liten "olycka" per dag. Jag är riktigt klumpig. Jag är som barnen. Nej, jag är värre än barnen egentligen.
Och någon sa till mig för inte alltför länge sen när jag gjorde denna bekännelse, att sådant ska man ALDRIG erkänna. Varför inte tänkte jag? Jag kan inte se det fina med att ljuga för sina barn och framstå som bättre än vad man är. Vad för signaler ger det till de som ser upp till en att inte erkänna att man kan ha fel och brister och att det inte är något fel med det? Man duger som man är helt enkelt! Självklart med vissa begränsningar när det kommer till bemötande av andra människor. Där måste man helt enkelt kunna anpassa sig. Men bara barnen har bra förebilder i sina föräldrar, som även finns där för att förklara när känsliga situationer dyker upp, så tror jag att det ordnar sig.

Nu ska jag ta min andra kopp kaffe för idag. Eller, teoretiskt blir det ju tredje. Fast jag har bara druckit en än så länge. :)

Hoppas ni får en bra dag. Hur började er dag?


Dåligt med uppdateringar

Vad gör alla? Det är inte mycket uppdateringar i bloggvärlden idag inte. Är alla och gör sin plikt mån tro? Kom just på att det ju faktiskt är valdag idag. Och 45 minuter kvar innan vallokalerna stänger. Men jag erkänner faktiskt utan att skämmas att jag inte har tänkt att rösta. Även om jag vet att det är min medborgerliga plikt som invånare i ett demokratiskt land. Ja ja, men just i detta val så kände jag mig alldeles för lite påläst och alldles för lite informerad för att ens låtsas bry mig. Så är det mitt fel, eller? Skulle jag kanske ha tagit reda på lite mer fakta om det stundande valet när jag inte ens visste att det skulle komma? Är det det som är min medborgliga plikt?

Har ni röstat idag?


Vilodag


Idag har det verkligen varit söndag i all bemärkelse. Med mina blott 4 timmars sömn inatt så har jag gått gäspande genom den här dagen. Allt har verkligen varit trist och tråkigt. Förmodligen pga min trötthet. Sömnbristen inatt berodde på sentgående besök igår och en liten 1-åring som inte ville sova från 5.00 imorse. Men tja, livet är bra härligt ibland. Eller hur? Och ibland lite mindre härligt bara. Är det inte sant? 
Fortsätttningsvis, så har denna söndag alltså bara varit just som en söndag ska vara. En vilodag!

Ovanför ser ni bilder som jag egentligen borde ha lagt ut igår på nationaldagen, som kommer lite sent bara.


6 Juni - Nationaldagen.


Två bilder som jag har lekt lite med i photoshop. Som vanligt. Det är mitt största intresse. Så att ni vet :)

Nationaldagen började med att firas med en långpromenad på 1,5 timme. Okej, 1 timme, med en halvtimmes stopp på Coop för att vara exakt. Sedan har det storstädats och nu blir det grillning och fotboll till kvällen. Sverige-Danmark för er som inte vet. Jag är inte någon fotbollsfantast men vissa landskampsmatcher är roliga att se. Och idag är det ju nationaldagen och allt.
Och idag har solen tittat fram igen också. Det har ju varit snorkallt i några dagar nu. Nästan så att vinterjackan åkt på. Burr.


Nu kör vi!

Torsdagstema: Veckan som gått.

Nu är det redan torsdag igen och snart helg. Vad har hitills symboliserat din vecka? Ut och fota eller kolla igenom arkivet. Det spelar ingen roll vilken kvalitet på kortet det är. Syftet är inte ett bra kort, utan att vara med och bidra med lite kreativitet och inspiration. Så mobilkamera, systemkamera eller vanlig sk kompaktkamera. Det spelar ingen roll. Kom ihåg att  lägga en länk till ert inlägg i kommentarsfältet och en länk till detta inlägg i ert inlägg bara. Och glöm inte heller att gärna kommentera varandras foton med lite konstruktiv kritik eller bara lite positiv glädjespridning.
Är ni med? All ni som har en egen blogg och tycker om att ta kort (det gör väl alla) borde väl vara med iallfall. Jag räknar med er. Nästa torsdag blir det ett nytt kort. Fast samma tema kommer att återkomma. Alltså samma tema varje torsdag.

Idag blir det tre kort för min del. Fusk egentligen. Jag vet. ETT kort ska det vara. Men dessa tre påminner mig om veckan som varit då det handlat mycket om att vara ute med barnen i solen och värmen och bara myst.


Vilken gillar ni bäst?

Börjar måndagen med massage

Har precis fått massage och gud så härligt det var. Det var andra gången i hela mitt liv som jag har fått massage. Kan ni tänka er? Jag förstår inte själv varför jag aldrig har unnat mig något liknande förut. Varför jag aldrig överhuvudtaget har tänkt på att ta hand om min kropp och själ? Trams! Det är vad jag ansett det vara tidigare. Så himla dumt och omoget tänkt. Det vet jag ju nu. Och ungefär samma tänk har jag förut haft när det gäller träning också. Fånigt och mesigt! Jag undrar varför jag har varit såhär, men jag antar att jag egentligen vet, men tänker att det är inget ni ska behöva dras med att läsa om här. Vi kan iallfall konstatera att jag numera lever ett liv efter konstens regler och normer och trivs ypperligt med det. Som en normal människa med en hel och sund självbild alltså.

I helgen så har det ju som hos de flesta andra varit förjäkligt varmt och hett. Ja, nästan för mycket för min smak. Jag får så himla lätt solsting så jag går gärna undan och sätter mig i skuggan istället för att steka. Så för min del får det gärna vara lite lagom. Inte för kallt och inte för varmt.
I lördags hade vi lite grillning och annat för oss tillsammans med ett par grannar. Det var trevligt, som vanligt, men inte lika trevligt igår söndag. Ja ja, det är ju bara att erkänna. Jag hade solsting helt enkelt! ;) På morsdag och allt. Men jag fick en rejäl sovmorgon iallafall. Ända till 10.45, så den morsdagspresenten var inte så dålig den. Det var ett tag sen jag sov så länge. Men det förstår ni säkert själva!

RSS 2.0