Jag orkar inte

Ni får ursäkta mitt dåliga uppförande nu när jag inte kommer att hålla vad jag lovat. Jag lovade er en fotoutmaning idag, men det var innan jag visste hur den här dagen skulle se ut. Jag har nämligen varit ute och grävt på tomten och hämtat grus och sand och donat och fixat i solen som stekte hela dagen, och det har tagit musten ur mig totalt. Så jag skjuter upp det hela några dagar. Tror även att det blir bättre att ta det på söndag tex. Då har ju hela veckan gått.

Nu ska jag. Ja vad tror ni?

Slänga mig ner i soffan såklart. Och kanske kolla på en film. Allt som vanligt alltså :)

Svartvit eller färg?



Vad tycker ni? Svartvit eller färg? Jag har alltid så svårt att bestämma mig för vad som ser bäst ut. Svartvit är ju det jag gillar mest egentligen men ibland är det roligt med färg också.

Senare idag hade jag tänkt att börja med ett nytt fototema. Fredagstema - vad symboliserar din vecka? Förklarar mera sen. Men om ni som har en blogg vill vara med så kan ni redan nu börja tänka på att leta fram eller knäppa ett kort på något som kan sammanfatta och symbolisera din vecka. Tänkte att det kan vara roligt med en liten utmaning som återkommer varje fredag. Det finns ju några sådana här sidor runt om i bloggvärlden, men nu tänkte jag starta en egen för mig själv och er som läser min blogg och har en blogg själv. Eller bara mig själv om ingen annan känner för att vara med. =)

Men nu till något annat. Igår var vi på äventyr. Iallfall om man ser det från Hampus och Leons perspektiv. Vi tog nämligen BUSSEN ner på stan och det var verkligen en upplevelse för barnen. Och väl nere på stan så fanns det ju ännu flera bussar. Wow! Det är så roligt att se Hampus stora ögon som det verkligen lyser om när det händer något så stort som att åka buss, gå i en snurrdörr, åka rulltrappa, åka hiss eller bara titta på änder i parken. Leon tycker ju också att det är roligt, men han sitter mest och tittar fascinerat än så länge. Så som sagt. Ett äventyr behöver inte vara något dyrt eller jätteavancerat när det gäller ett litet barn. Vi avslutade det hela med att "handla"(Hampus ord) på McDonalds och tog med oss hem.

Nu har jag inte tid att sitta längre. Jag återkommer senare.

Varmt eller vad?


Från en myras perspektiv.  Foto taget av Pernilla Hillgren.  Canon EOS 400D 18-55mm


Idag är det riktigt hett ute. Men ändå ingen klar sol. Lite utlandsvärme nästan. Ja, jag som ju varit utomlands hela EN gång vet hur det känns. Verkligen. :) Men den gången i Turkiet för 17 år sedan så kändes det då såhär iallfall. Och så har jag blivit lite rödbränd också. Igår drabbades ena axeln och idag halspartiet. Eller ja, vad i hela friden kallas det egentligen? Urringninspartiet? Men ni fattar va? Mellan hakan och brösten. Antingen är det jag som har tillfälligt hjärnsläpp eller så är det helt enkelt så att det inte finns något namn för det? Vet ni?
Idag har jag iallafall lyckats bli rödbränd utan att knappt vistats ute. Jag har gått till och från dagis bara och det tar väl ca 15 min enkel( x4 då alltså). Dit-hem, dit-hem.
Men nog tjatat om det. Det är ju bara bra att man slipper se ut som en albino egentligen. Fast jag gillar inte att bränna mig! Inte för att det, kanske som ni tror bränner och gör ont, utan för att jag får ångest över att jag ökat på mina risker att få hudcancer. Jag är inte hypokondriker, men jäkligt ologiskt realistisk. Alltså båda två på en gång. Lite svårt att kombinera de två, nästintill omöjligt. Men på något sätt så lyckas jag. Att vara ologisk realistisk alltså. Nu tror jag att jag tappat bort er på vägen iallfall så det spelar nog inte så stor roll om jag förklarar eller inte. Fråga om ni undrar :)

Men nu ska jag dricka upp mitt kaffe och njuta. Har nyss grillat och ätit gott. Så härligt!

Filmen = Besviken

Oskar är 12 år och mobbad.Han blir kär i Eli, en märklig flicka. Hon är vanvårdad och mager men ändå så vacker. Eli ger Oskar styrkan att slå tillbaks. Men hon är inte som andra - hon tål inte solen, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver Eli bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Eli är vampyr.

VARFÖR? Varför är svenska filmer så himla sega? Kan inte någon regissör våga sticka ut snart och ändra på det svenska filmspråket? Snälla.
Den här filmen var inte något annorlunda mot för annan svensk film alltså. Tråkig musik. Långdragna konversationer, om ens några alls.  Skumma karraktärer som man inte alls kan jämföra sig med. Och det sista. Svensk film har någon sorts kärlek till att alltid utspela sig på 70 eller 80-talet. Varför? Vad är det för fel på nutid?
Nä, detta var som sagt inte en film som jag gillade. Den hade kunnat gjorts mycket bättre och mer spännande. Jag gäspade redan efter 10 minuter.

Betyg av mig:  2 av 5

Filmdags

Hade tänkt att skriva ett inlägg men nä. Jag väljer film istället. Och idag blir det "Låt den rätte komma in". Ja jag vet. Det skrev jag häromdagen också. Exakt de raderna. Men då blev det inte av. Men nu blir det alltså. Återkommer.

RSS 2.0