Sista dagen för i ÅR.

Snart smäller(!) det.  Bokstavligen. Några timmar kvar på det gångna året 2009 bara. Och det kommer att avslutas med extrem kyla och mycket snö. Kan ju bara innebära att nästa år kommer att bli ett skitbra år.  Eller hur?

   
(klickbara bilder)
Ytterligare några vinterbilder här ovanifrån. Sista bilden är ett bevis på hur kallt det var häromdagen. Men som mest har vi haft -29 grader. Det var i förgårnatt. Om det känns att man lever? Jorå!

GOTT NYTT ÅR!

Oredigerade bilder

       
Bilderna ovan är helt oredigerade, eftersom jag inte har tillgång till något program för tillfället.

Jag befinner mig på ett magiskt ställe. Har aldrig skådat något vackrare och det gör mig så lycklig.
Jag är i mitt hemland SVEG.

Vägen upp hit var rena katastrofen. Ja, ända tills vi möttes av synen ovan vill säga. Men det var snörök, bilar i diket, kilometerlånga köer, moddiga vägar, oplogade vägar med decimetertjockt snötäcke, lastbil som stod över hela vägen, 40 km/h stundvis. Ja, jisses. Men vad gör man inte för att mötas av vackra härjedalen.

 


Annandag jul


Foto: Tobbe
Redigerad av: mig
När & Var: Juldagen i pulkabacken



Julafton och juldag har passerat förbi. Nästan ganska obemärkt förbi också faktiskt. Har knappt kännt av att det har varit julafton. Märklig känsla.
Men barnen har ju naturligtvis fått träffa tomten och fått tonvis med paket, och det har ätits massa julmat. Så så långt har allt varit som det ska. Men det har varit för lite folk i min närhet tycker jag. För lite nära och kära. Och det är verkligen i dessa tider man märker vart man har alla! Och jag förstår att självmordsstatistiken är som högst på julafton. Ångest, besvikelse, ensamhet och förkastning. Julen för inte bara glädje med sig.

Men nästa år blir säkert bättre.

Idag var jag ut på lite mellandagsshopping. Handlade inget märkbart. Bara en tavla på IKEA som jag spanat på i ett halvår och ett par vinterskor på Stadium som jag har behövt nya i flera år!
Jag vill så gärna köpa ett nytt objektiv till kameran också, och jag behöver en ny vinterjacka. Men det får vänta tills nästa tillfälle dyker upp. Att ha is i magen är det bästa om man vill göra fynd.


Dan före dan

   
Var ute och fotade när den första riktiga kylan kom och innan all denna snö kom. Det var fint med frost också.

Inte många timmar kvar nu! Helt otroligt att vi kommer att få en vit och fin jul här nere i år. Dock kunde ju även kylan ha fått stannat lite längre. Nu är det bara -3 grader ute. Rena rama sommarvärmen ju. Jag vet att jag klagade på att det var för kallt förut, men vid närmare eftertanke så hör jag hellre att det knarrar under skorna än slaskar. Med andra ord. Hellre för kallt än för varmt!

Nähä, nu sover barnen och själv ska jag ta och sällskapa med min andra hälft.

Ha en riktigt skön julafton!

GOD JUL!

Allt klart



Granen är klädd, skinkan är uppäten, alla klappar redan inhandlade(!) och snön som knastrar så härligt under skorna pryder det underbart vackra träden. Är det inte konstigt att jag ändå inte har någon julkänsla?

God morgon

Vaknade för ett tag sen i en 80cm bred säng omslingrandes av två barn och en bortdormad arm. Har väldigt mycket för mig att jag la mig i Hampus säng någon gång inatt, när båda barnen tassat in till våran, för att få sova själv och i lugn och ro. Men det är precis som att dom dras till mig som magneter på nätterna dom små krypen.
Det är ett h-e att få sova i det här huset på natten ska jag tala om. 
Det är en jäkla tur att jag är av en annorlunda art och inte kräver så mycket sömn. För det gör jag verkligen inte. Men ibland kan det ju vara skönt att få sova mer än max 4 h i sträck bara, vilket inte har hänt fler gånger än jag har fingrar det senaste 3 åren. Men nog med det.

Idag blir en härlig dag! Pulkåkning och kalas står på schemat.

Det är lite i det kallaste laget



Jag säger som alla andra. Det är fruktansvärt kallt ute nu. Här visar termometern ca -17 grader. I Västerås är det ovanligt kallt faktiskt. Och det är en helt annan kyla än den kylan jag är van vid från härliga norrland(Vet inte om man ska kalla Härjedalen norrland egentligen? men det var lättast så). Ja, nu borde jag ju förståss vara van vid denna kyla också, efter snart 8 år här nere, men den här går aldrig att vänja sig vid. Bara förbanna! Den biter sig fast ända in i benmärgen. Skitkyla är vad det är!
Och för att inte tala om all snö vi fått. Det, däremot är ju inte skit. Det är ju gudomligt härligt.
Snökaoset har kommit till södra Sverige. Hurra! I år igen. Tänk att det finns dom som blir förvånad. Varje år!
Jisses.
Men jag förstår att det blir kaos här nere, när snön vräker ner och 100 000 -tals bilar och lastbilar ska trängas och samspela med varandra. Det är inte alls konstigt. Och det handlar inte alls om att människor(stockholmare) inte sätter på vinterdäck och kör på med sommardäck(Alla jag känner kör då med vinterdäck) och är helt lost in space och inte fattar att vi har vinter i Sverige. Nej det handlar verkligen inte om det. Det är helt enkelt så att ju fler människor desto mer puckon, och desto mer kaos på mindre yta om något pucko råkar göra en liten missbedömning.




Humor! En vanlig dag på mitt jobb.



Stackars tjej. Tur att det inte var jag:) (Detta är dolda kameran utförd på mitt kontor 1997)

Inga desperata husfruar ikväll

Jag trodde att jag skulle kolla på Desperate housewifes nu. Kvällens höjdpunkt liksom.
Och så kommer jag just på det fruktansvärda. Säsongsuppehåll!

Fy vad värdelöst!


En bit på väg



Den nya designen är ju utlagd som ni har sett. Jag vill bara poängtera att allt inte är klart än. Länkarna är inte helt fungerande och sen ska det tillkomma lite mera saker till menyn. Men jag kunde inte hålla mig. Den jag hade innan var ju katastrofalt ful. Jag mådde nästan illa av att se den. Och jag ryser när jag tänker tillbaka på den. Jag gillar verkligen inte dåligt designade bloggar. En "ful" blogg = ointressant. Förutom mina vänner och bekantas då förståss. Då är det innehållet som räknas såklart. Sen kan man ju inte bara ha en snygg blogg utan bra innehåll heller. Det ska ju vara en bra mix av det hela.

Tredje advent



Tredje advent och Lucia. Är det någon som har en julkänsla? Jag har det då inte. Jag har inte ens en tanke på att om 11 dagar kommer tomten. Men det kanske hör lite till när man bli vuxen?Spänningen finns ju inte riktigt kvar. Men ändå, om 11 dagar är det alltså självaste julafton! Herregud!

Vi var på dop!

Förra helgen var vi på min brorsons dop i Hudiksvall. Tänkte att det var dags för en liten uppdatering här på bloggen(eller vad säger ni?) så jag passar på att ge er dessa bilder så länge.

Idenor Kyrka

En psalm. Dock inte någon av de som vi sjöng.

Huvudpersornerna! Min bror Peter, Linda och självaste dopbarnet Kjell Anders
Tristan

Det var fler än jag som lekte paprazzi. Det här är min kusin Camilla.

Min fina pappa var såklart också där.


Inom kort kommer jag att lägga in en ny design, vilket jag hoppas kommer ge mig en gnista tillbaka för den här bloggen.
Tack för att ni stackars människor som fortfarande kikar in här lite då och då finns. Utan er, ingen blogg! 

RSS 2.0